صفحه اصلى » مقاله هاى مهدوى » (۳۵۴) آثار وبرکات امام زمان (علیه السلام) در دوران غیبت
مقاله هاى مهدوى

مقاله ها (۳۵۴) آثار وبرکات امام زمان (علیه السلام) در دوران غیبت

بخش بخش: مقاله هاى مهدوى الشخص نویسنده: حجت الإسلام مهدی قربانی منبع منبع: نشریه امام شناسی تاريخ تاريخ: ۳۱ / ۲ / ۱۳۹۷ هـ.ش نمایش ها نمایش ها: ۳۸۳۴ نظرات نظرات: ۰

آثار وبرکات امام زمان (علیه السلام) در دوران غیبت

نویسنده: حجت الإسلام مهدی قربانی
نشریه امام شناسی شماره ۲۳

زمانی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) از آخرین وصی خود حضرت مهدی (علیه السلام) وغیبت طولانی آن حضرت سخن می فرمودند، از آن حضرت سؤال شد: اگر امام ورهبر مردم از دیده ها غایب شود پس مردم چه بهره ای از او خواهند برد؟ پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند: بهره مردم از حضرت مهدی (علیه السلام) در زمان غیبت مانند بهره بردن از آفتاب پشت ابر می باشد.
این روایت را امام سجاد (علیه السلام) وامام صادق (علیه السلام) نیز با همین مضمون فرموده اند. وبعد از آن خود حضرت مهدی (علیه السلام) در جواب نامه اسحاق بن یعقوب که از آن، حضرت سؤالاتی کرده بود توسط دومین نائب خویش محمد بن عثمان چنین جواب دادند:
«وامّا وَجه الانتفاع بی فی غیبتی فَکالأنتفاع بالشّمس اذا غیِّبتها عن الابصارِ السّحاب» ( کمال الدین، ج ۲، ص ۴۸۳).
«بهره بردن از من در زمان غیبتم همانند بهره بردن از خورشید است هنگامی که از دیده ها در پشت ابرها مخفی شود».
تشبیه وجود شریف ومبارک امام زمان (علیه السلام) به خورشید پشت ابر از جانب امامان معصوم (علیهم السلام) دلایل زیبایی دارد که با شناخت نقش خورشید در منظومه شمسی وجوه تشبیه بیشتر وبهتر شناخته خواهد شد.
والبته به تعبیر استاد گنجی، تشبیه امام (علیه السلام) به خورشید از روی ناچاری بوده واز باب تشبیه معقول به محسوس است تا برای عموم مردم قابل فهم باشد وبتوانند درک کنند، وگرنه خورشید وتمامی کهکشان ها وعالم هستی ذره ای از شعاع نورانی وجود امام زمان (علیه السلام) است.
بنابراین آنان که گمان می کنند چون امام (علیه السلام) چراغ هدایت است، برخورداری از نور وجودش در گرو دسترسی به اوست وچون مؤمنان از فیض وجود مبارک ایشان در زمان غیبت محروم هستند، هیچ بهره ای نمی توانند از امام خویش ببرند سخت در اشتباه هستند. گرچه وجود امام (علیه السلام) در زمان حضور باعث مراجعه مردم به آن حضرت (علیه السلام) برای پاسخ به مسائل شرعی ومشکلات علمی واجرای حدود وعمل به قوانین مقدس اسلام می باشد، اما اینها همه، بخش کوچکی از آثار وجود آن حضرت است وتأثیر امام معصوم (علیه السلام) در نظام آفرینش والاتر از آن است که به حساب آید ودرک شود.
وجوه تشبیه امام (علیه السلام) به خورشید:
به هر صورت تشبیه امام (علیه السلام) به خورشید (حجة الاسلام والمسلمین گنجی فرمودند: تشبیه امام (علیه السلام) به خورشید از روی ناچاری بوده واز باب تشبیه معقول به محسوس است تا برای عموم مردم قابل فهم باشد وبتوانند درک کنند، وگرنه خورشید وتمامی کهکشان ها وعالم هستی ذره ای از شعاع نورانی وجود امام زمان (علیه السلام) است. (سخنرانی معظم له در بیت المهدی (علیه السلام)) دلایل فراوانی دارد که به برخی از آنها اشاره می شود. (علامه مجلسی در بحار الانوار، ج ۵۲، ص ۹۳ وآیت الله جوادی آملی در کتاب امام مهدی (علیه السلام) موجود موعود، ص ۱۳۵ به برخی از این وجوه اشاره کرده اند).
۱. همان طور که خورشید محور منظومه شمسی است، امام زمان (علیه السلام) نیز محور عالم هستی وقطب عالم امکان است.
۲. وجود خورشید علاوه بر نورافشانی مستقیم باعث به وجود آمدن نیروی جاذبه، وزش باد، ریزش باران، رویش گیاهان و... است. وجود امام زمان (علیه السلام) نیز باعث وجود وثبات آسمان ها وزمین، تدبیر امور عالم، هدایت ظاهری وباطنی موجودات و... می باشد (علیه السلام) بوجوده ثبتت الارض والسماء) (دعای عدیله، مفاتیح الجنان؛ به وجود آن حضرت است که آسمان وزمین پابرجای مانده است).
۳. وجود ابر، خورشید را پنهان نمی سازد، چراکه خورشید بزرگ تر از آن است که لکه ای ابر بتواند او را مخفی سازد، بلکه ابر تنها دیدگان مردم را می پوشاند. وجود مبارک امام زمان (علیه السلام) نیز بزرگ تر، والاتر وبرتر از آن است که پرده غیبت بتواند او را محجوب سازد بلکه این پرده غیبت، دیدگان غفلت زده را پوشانده است.
۴. ابر، دیدگان زمینیان را از وجود خورشید مخفی ساخته اما آنان که توانایی حرکت بر فراز ابرها را دارند نظاره گر خورشیدند. همین طور وجود مبارک حضرت ولی عصر (علیه السلام) از چشم دنیاطلبان وخاکیان که ابر تعلقات دنیوی بر روی آن نشسته مخفی است، نه آنان که در آسمان معنویات وبر افلاک قدم نهاده اند.
۵. وجود ابر بر روی خورشید تنها مانع رسیدن نور خورشید به بخشی از زمین است وقسمت های دیگر زمین از نور مستقیم آن بهره مند می شوند. همین طور است وجود مبارک امام عصر (علیه السلام) که تنها عده ای از فیض دیدار او محروم هستند اما عده ای دیگر می توانند در زمان غیبت به محضر حضرتش شرفیاب شوند.
۶. خورشید از زمین ودیگر کرات وسیارات وستاره ها بی نیاز است وهمه آنها نیازمند او هستند. وجود مبارک امام زمان (علیه السلام) نیز از همه موجودات ومخلوقات بی نیاز است وهمگی نیازمند فیض او هستند.
۷. دست بشر از رسیدن به خورشید کوتاه واز نابود ساختن آن کوتاه تر. همین طور ذهن بشر از رسیدن به مقام وجایگاه حضرت مهدی (علیه السلام) کوتاه واز نابود ساختن آن کوتاه تر است.
۸. بهره مندی هر خانه ای از خورشید به اندازه روزنه ای است که به سوی آن باز کرده باشد. بهره مندی از فیض وجود امام زمان (علیه السلام) ونور معنوی آن حضرت نیز بستگی به مقدار معرفت هر شخص وبه مقدار روزنه ای است که انسان در خانه دلِ خود برای حضرت (علیه السلام) باز کرده باشد.
۹. خورشید، همیشه وهمه جا در حال نورافشانی است مگر برای کسانی که خود را در پشت دیوارهای ضخیم یا در قعر چاه ها مخفی کرده باشند. نور وجود امام (علیه السلام) در همه قلب ها وهمه زمان ها ومکان ها در حال تابیدن است مگر آنان که خود را در پشت دیوار گناه ودر قعر چاه معصیت گرفتار کرده باشند.
۱۰. خورشید، نور خود را در شب به ماه منعکس می کند تا در شب هم بتوان از نور او بهره برد. امام زمان (علیه السلام) نیز در عصر غیبت، نور وجود خویش را به نائبان خود منعکس کرده تا دیگران بتوانند از نور او بهره ببرند.
۱۱. نور وحرارت خورشید در مکان های مختلف ودر کشورهای متعدد متفاوت است در برخی نقاط بیشتر وبهتر از نور وگرمای خورشید بهره می برند، ولی در برخی نقاط زمین بهره کمتری می برند. عنایات وتوجه حضرت بقیة الله الاعظم (علیه السلام) به برخی کشورها وافراد، بیشتر وبهتر است وبه برخی مکان ها کمتر است.
۱۲. هرچه اجسام صاف وشفاف تر باشند نور خورشید بیشتر وبهتر در آن ها تجلی وظهور می کند وهرچه مردم خالص تر وشفاف تر باشند نور وجود آن حضرت (علیه السلام) در آنها بیشتر تجلّی خواهد کرد. (برخی وجوه تشبیه امام زمان (علیه السلام) به خورشید پشت ابر را تا ۳۰ مورد نقل کرده اند).

رتبه رتبه:
  ۲ / ۵.۰
نظرات
بدون نظرات

نام: *
كشور:
ايميل:
متن: *
بررسی کاربر: *
إعادة التحميل
 
شبكة المحسن عليه السلام لخدمات التصميم